Klatovské gymnázium, střední zemědělská škola a vojáci uvítali hejtmana

obrazek
06. listopadu 2015 09:13, aktualizováno 08:13, Mgr. René Zeithaml

V rámci svých návštěv na středních školách zřizovaných Plzeňským krajem navštívil hejtman Václav Šlajs ve čtvrtek 5. listopadu 2015 Gymnázium Jaroslava Vrchlického v Klatovech, Střední zemědělskou a potravinářskou školu, Klatovy, ale zavítal mimořádně také na 142. prapor oprav Klatovy. Při návštěvách škol doprovázel hejtmana také radní Jaroslav Šobr. Na prohlídku gymnázia a vojenského praporu se připojil také starosta Klatov Rudolf Salvetr.

Návštěvu hejtman zahájil setkáním s vedením klatovského gymnázia, při kterém ho ředitel školy informoval o historii a současnosti školy, počtech žáků a také o úspěšnosti přijímání absolventů gymnázia na vysoké školy. Hejtman se také zajímal o sportovní úspěchy školy, jejíž sportovní týmy si tradičně velmi dobře vedou v soutěžích středních škol o pohár hejtmana. Při prohlídce budovy navštívil hejtman specializované učebny na informatiku, fyziku a také chemickou laboratoř nebo prostory pro sportovní aktivity. Na závěr návštěvy se hejtman a radní setkali s pedagogy, kde se diskutovalo například o ohodnocení učitelů nebo vlivu médií na mladé lidi.

Více o gymnáziu najdete zde.

Nedaleko gymnázia stojí budova Střední zemědělské a potravinářské školy, Klatovy, kde hejtmana přivítal ředitel školy Vladislav Smolík. Před prohlídkou budovy a návštěvou gastroprovozu ředitel přiblížil krátce historii školy, zmínil slavné absolventy, ale také současné úspěchy žáků. Součástí návštěvy byla také degustace soutěžního menu, které žáci připravují pro národní soutěže Český kapr a Gastro junior. Při škole funguje Centrum odborného výcviku a celoživotního vzdělávání v potravinářských a navazujících oborech, které zahrnuje cukrárnu, pekárnu, prodejnu a restaurační a ubytovací zařízení. V závěru návštěvy debatoval hejtman s učiteli školy. „Jsem rád za všechny podněty, které jsem od vás měl možnost vyslechnout. Rád bych vám poděkoval za vaši práci, která je pro společnost více než potřebná," uvedl Václav Šlajs.

Více o škole najdete zde.

Třetí zastávkou v Klatovech byl 142. prapor oprav Klatovy, kde se hejtman setkal s velitelem praporu Róbertem Sdurkem. Velitel na úvod představil činnost praporu, organizační strukturu, objekty, ve kterých prapor sídlí, informoval o technice či počtech zaměstnanců. Druhá část návštěvy patřila prohlídce techniky a opravárenských dílen. Prapor v Klatovech zajišťuje opravy veškeré pozemní techniky Armády ČR.

Fotogalerie: