Klatovská nemocnice získala od Nadačního fondu Kapka naděje nové přístroje

obrazek
21. ledna 2016 16:53, aktualizováno 15:53, Mgr. René Zeithaml

Nadační fond Kapka Naděje, který dlouhodobě pomáhá zefektivňovat léčbu dětských pacientů, přispěl také Klatovské nemocnici. Zakladatelka a prezidentka fondu Vendula Pizingerová předala za přítomnosti členky Rady Plzeňského kraje pro zdravotnictví Mileny Stárkové 21. ledna 2016 dětskému oddělení nové přístroje v hodnotě téměř 140 tisíc korun. Vzácná návštěva si v doprovodu vedení nemocnice prohlédla část oddělení a navštívila i několik hospitalizovaných dětí.

Upřímně mě hřeje u srdce, že v novém roce předáváme premiérově dar v nemocnici, kde ještě Kapka naděje nepůsobí. Náš nadační fond v současné době spolupracuje s více než 30 nemocnicemi po celé České republice, a jsme rádi, že spektrum naší pomoci se stále rozšiřuje," uvedla při předávání daru Vendula Pizingerová.

Konkrétně v Klatovech předala infuzní pumpu Argus 707, která slouží k přesnému infuznímu dávkování léků malým pacientům, dále nový pulzní oxymetr sloužící k monitorování dýchacích funkcí a pulsu a také přístroj QuikRead. „Pomocí něho lze rychle a bezbolestně zjistit, zda nemá dětský pacient bakteriální infekci a podle toho určit způsob léčby, například zda bude hospitalizován nebo se bude léčit doma, zda podat antibiotika či nikoliv," vysvětluje primář klatovské pediatrie Štěpán Kutílek.

Součástí předaného daru je i fototerapeutická lampa, takzvané modré světlo, které NF Kapka naděje poskytl nemocnici už dříve.

Přístroje jednoznačně přispějí k dalšímu zkvalitnění léčby a komfortu péče o naše dětské pacienty. Chtěl bych proto i za ně a také za jejich rodiče nadačnímu fondu poděkovat a vyjádřit potěšení, věřím, že z dlouhotrvající vzájemné spolupráce," vyjádřil se ředitel Klatovské nemocnice František Lešundák.

Fotogalerie: