Juniorfest na cestách je opět zde!

obrazek
28. listopadu 2018 13:03, aktualizováno 12:03, Mgr. Zbyněk Prokop

Všechna promítání proběhnou v Plzeňském domě v Bruselu, Place de Jamblinne de Meux 31, Schaerbeek. A jako tradičně z kapacitních důvodů zdvořile prosíme zájemce, aby se registrovali na adrese zbynek.prokop@pilsenregion.eu.

Letos budeme promítat tyto filmy:

 

Nejlepší přítel

Pátek 7. 12. 2018 od 18:00 hod.

délka 97 minut | české znění | Režie: Karel Janák

Velká výpravná pohádka o hledání štěstí, o lásce, ale hlavně o kamarádství, které dokáže být silnější než úklady samotného pekla. Čert Matěj musí za trest plnit chudému mládenci Ondrovi přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný. Ale lze takového štěstí vůbec dosáhnout? Po splnění běžných přání, přichází vážnější komplikace. Ondra se totiž zamiluje do Rézinky, komtesky ze zámku a ke všemu i čert Matěj najde zalíbení v kuchařce Marjánce. Ale ani to není zdaleka všechno... Těšte se na proradného barona, samotného Lucifera a mnoho dalších, kteří zamíchají Ondrovým osudem.

 

Čertí brko

Sobota 8. 12. 2018 od 17:00 hod.

délka 99 minut | české znění | Režie: Marek Najbrt

Na úpatí kopce Pervidle žijí místní řemeslníci a sedláci, kteří možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne...!

Po promítání proběhne setkání a autogramiáda se dvěma protagonisty filmu - Ondřejem Vetchým a Janou Plodkovou!

Páni kluci

Neděle 9. 12. 2018 od 15:00 hod.

délka 87 minut | české znění Režie: Věra Šimková—Plívová

Nesmrtelná klasika! Tři nerozluční kamarádi Tomáš, Jožka a tulák Hubert žijí v poklidném městečku Levín počátkem století. Po pozdním příchodu a následném trestu před celou třídou se Tomáš rozhodne získat odměnu pro nejlepšího žáka. Začne od spolužáků za různé protislužby dostávat pochvalné lístečky, ale pořád jich má málo. Za pomoci Huberta vniknou s Jožkou do ředitelny, kde se zásobí lístečky. Zůstanou však zamčeni v kabinetu. Po úniku se rozhodnou pro útěk na místní hrad Pokštejn. Cestou hodí své šaty do řeky, aby vzbudili zdání, že se utopili. Druhý den je v městečku poprask, utopili se tři kluci a navíc někdo vyloupil místní záložnu! Kluci na hradě najdou poklad ale jak to, že jsou v něm současné peníze?

 

Těšíme se na viděnou!

Soubory ke stažení