Jarní trhy v Domově Harmonie

obrazek
27. března 2017 14:46, aktualizováno 13:46, Mgr. René Zeithaml

Domov Harmonie, centrum sociálních služeb Mirošov, uspořádal v sobotu 25. března 2017 od 10:00 do 16:00 hodin tradiční "Jarní trhy", které se každoročně těší velkému zájmu návštěvníků.

I letos na ně přišel obzvláště velký počet návštěvníků nejen z řad rodinných příslušníků uživatelů Domova Harmonie, obyvatel širokého okolí domova, ale i současných a bývalých zaměstnanců. Svojí účastí podpořilo úspěch trhů nemálo významných hostů v čele s náměstkem hejtmana Zdeňkem Honzem a starostou Mirošova Vlastimilem Sýkorou.

Celým dnem se výborně prolínala dobrá nálada. Jarní trhy poskytly bohatou nabídku rukodělných výrobků, chuťové buňky pak mohli návštěvníci nechat rozeznít u cukráře a řezníka. Uměleckého ducha mnoha lidí nepochybně oslovila možnost vyzkoušet si zdobení vajíček voskem a významný český loutkářský odkaz vhodně připomněla tematická prezentace s řezbářskou ukázkou. Celkovou atmosféru hezky podladil flašinetář Jan Roháč. Nezapomnělo se ani na děti, které měly k dispozici svůj koutek.  K poslechu a tanci zahrál oblíbené staropražské písničky Vlastimil Jánský a kapela Kozleranka pak přispěla osvědčenými dechovými a lidovými písněmi. Závěrem sklidilo ohromný úspěch vystoupení mažoretek z Lidové školy umění Rokycany.

S nadšením se návštěvníkům trhů předvedly děti různých věkových kategorií včetně těch nejmenších a symbolicky tak jakoby dokreslily poselství celé akce - setkání napříč generacemi dokáže nejlépe vyjádřit opravdovou radost ze života. Akci přálo i pěkné slunečné počasí.

Fotogalerie: