Jak střeží bezpečí na Šumavě?

obrazek
21. září 2015 13:33, aktualizováno 12:33, Bc. Eva Mertlová

V sobotu 19. září 2015 se pod hlavičkou Informační a strážní služby Správy Národního parku Šumava (ISS NP) ve spolupráci s Odborem letecké záchranné služby a urgentní medicíny Armády ČR uskutečnil pátý ročník akce Bezpečná Šumava. Ve Slunečně u Prášil se kromě hlavních organizátorů, pracovníků ISS NP a Letecké záchranné služby Líně veřejnosti představily i složky Integrovaného záchranného systému (HZS, PČR, ZZS) a ostatní subjekty podílející na bezpečnosti návštěvníků na Šumavě.

Pestrý program a také slunné počasí přilákal do Slunečné u Prášil stovky návštěvníků. Za Plzeňský kraj se akce zúčastnil radní pro oblast životního prostředí Václav Štekl a radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.

Smyslem akce Bezpečná Šumava bylo ukázat, že všichni záchranáři, kteří se nějakým způsobem podílí na záchraně života a zvýšení bezpečnosti v území, jsou sehraný tým. A obzvlášť to platí v Národním parku Šumava. 

Akce se uskutečnila pod záštitou ministra vnitra Milana Chovance, hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse, hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly a poslance Parlamentu ČR Igora Jakubčíka. Akci dále kromě jiných podpořil starosta Prášil Libor Pospíšil i starostové obcí Národního parku.

Fotogalerie