Informace poskytnuté dle zákona č. 106/1999 Sb. - rozhodnutí vydaná v územním nebo stavebním řízení s požárně nebezpečným prostorem přesahujícím na sousední pozemek

23. ledna 2018 09:14, aktualizováno 08:16, Mgr. Aneta Nováková

Dne 8. ledna 2018 byla Krajskému úřadu Plzeňského kraje (dále jen „KÚPK“) doručena žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů.

Bylo požadováno poskytnutí anonymizovaných verzí rozhodnutí vydaných v územním nebo stavebním řízení, v nichž byla (mimo jiné) projednávána otázka, zda lze vydat stavební povolení popř. územní rozhodnutí v případech, kdy požárně nebezpečný prostor (PNP) z rodinného domu v řadové zástavbě (jeho výstavba je předmětem žádosti stavebníka na vydání územního rozhodnutí nebo stavebního povolení) přesahuje na sousední pozemek, jenž je ve vlastnictví jiného soukromého vlastníka, přičemž stavebník (žadatel o vydání stavebního povolení) disponuje souhlasem vlastníka sousedního pozemku, jehož se přesah PNP dotýká a zároveň souhlasným stanoviskem hasičského záchranného sboru.

K žádosti KÚPK sdělil, že žádné takové rozhodnutí nebylo na KÚPK vydáno.