Hejtman se zúčastnil setkání ředitelů škol a školských zařízení

obrazek
10. února 2015 14:20, aktualizováno 13:20, Bc. Eva Mertlová

V areálu středních škol na Vejprnické ulici v Plzni se v úterý 10. února 2015 sešli ředitelé škol a školských zařízení zřizovaných Plzeňským krajem. Jako hosté byli přizváni hejtman Václav Šlajs, jeho náměstek pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček a předseda Výboru pro veřejné zakázky Zastupitelstva Plzeňského kraje Věstislav Křenek. 

Setkání zahájil hejtman Václav Šlajs: "Vzdělání je klíčem k úspěchu a proto si práce pedagogů velmi cením. Bohužel není v silách Plzeňského kraje ovlivnit finanční ohodnocení pracovníků ve školství. I proto se snažím podpořit pedagogy alespoň morálně a to formou přijetí a ocenění na Krajském úřadě." Právě zmíněné ocenění proběhne letos na konci března.

Na setkání se hovořilo o čerpání dotačních programů již vypsaných ale také době pro plánovací období 2014 – 2020. Vedoucí Odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Jaroslava Havlíčková představila také letošní největší sportovní akci v historii Plzeňského kraje Letní olympijské hry dětí a mládeže ČR 2015.

Prezentací představila Jaroslava Havlíčková zásadní diskutovaná témata.