Hejtman navštívil sídlo Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje

obrazek
27. ledna 2016 10:34, aktualizováno 09:34, Mgr. René Zeithaml

V doprovodu členky Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Mileny Stárkové navštívil 26. ledna 2016 hejtman Václav Šlajs hlavní sídlo Zdravotnické záchranné služby na Klatovské třídě v Plzni.

Management záchranky vedený ředitelem Pavlem Hrdličkou provedl hosty moderním areálem a předvedl hostům nová zásahová vozidla, která před Vánocemi hejtman pokřtil na plzeňském náměstí Republiky. Hejtman zároveň viděl nové sanitky vyjíždět v ostrém provozu k pacientům. Horkou novinkou jsou pak vozy GAZzelle pro případy hromadných postižení osob, které záchranáři uvedou do provozu v nejbližší době.

Václav Šlajs ocenil snahu plzeňských záchranářů o neustálé zlepšování přednemocniční neodkladné péče v kraji a vyslovil spokojenost s fungováním záchranné služby. Jako příklad uvedl otevírání nové výjezdové základny v Boru na Tachovsku, k němuž dojde v pondělí 1. února 2016. Tímto počinem se výrazně zkrátí dojezdové časy do expandující průmyslové oblasti kolem města Boru a dálnice D5.

Práce záchranářů si cení i radní Milena Stárková: „Jsem ráda, že je Zdravotnická záchranná služba v našem kraji dynamicky rostoucí společností," uvedla Milena Stárková s tím, že se o vysoké profesionalitě záchranářů se přesvědčila například během nedávné velké nehody kamionu a autobusu na dálnici D5 poblíž hranic s Německem.