Hejtman kraje mezi pracovníky sociálních služeb v příspěvkových organizacích kraje

obrazek
14. července 2014 11:03, aktualizováno 10:26,

Hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs společně se svým radním pro oblast sociálních věcí Zdeňkem Honzem již podruhé navštívili domovy sociálních služeb zřizované Plzeňským krajem.

Tentokrát zavítali do Kdyně, do Domu seniorů. Zde si hejtman prohlédl zrenovované pokoje s balkony, navštívili některé obyvatelé přímo u nich doma, ti si v hovoru s panem hejtmanem pochvalovali více místa a světla v pokojích.

Další jeho cesta vedla do Domova pro osoby se zdravotním postižením v Bystřici nad Úhlavou.  Tady v popředí jeho zájmu byla rekonstrukce budovy stacionáře.  Další dotazy se týkaly hospodaření a rozpočtu, ceny investice a dalších. Hejtman si také prohlédl vnitřní krytý bazén, kde právě probíhala pohybová terapie klientů domova. DOZP Bystřice je jediným zařízením Plzeňského kraje, které provozuje krytý bazén.

 Pracovní cestu hejtman kraje zakončil v Domově klidného stáří v Žinkovech. Po prohlídce domova jeho další otázky směřovaly k investičním záměrům organizace. Vedení domova totiž připravuje rozsáhlou investici, výstavbu nového pavilonu C pro obyvatele domova.

Fotogalerie:

V Domově klidného stáří v Žinkovech

  

 V Domově seniorů ve Kdyni