Grand Restaurant Festival 2013

obrazek
11. ledna 2013 15:34, aktualizováno 06. února 2013 20:40, Mgr. René Zeithaml

Grand Restaurant Festival probíhá přímo v interiérech vybraných TOP 100 podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. Lidé mohou ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné ceny. Motto letošního ročníku: „Nejezte blbě!".

Myšlenkou festivalu je umožnit komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky této země a to za symbolické ceny. Organizátoři chtějí prezentovat nejenom kvalitní restaurace, ale také farmy a tradiční suroviny ve vybraných regionech. Hostům Grand Restaurant Festivalu by nemělo být jedno, co si dávají do pusy.

Novinkou tohoto unikátního gastronomického svátku je propagace lokálních surovin, biopotravin a ekologických farem, které spolupracují s festivalovými podniky.

Námětek hejtmana Jiří Struček navštívil ve středu 9. ledna 2013 El Cid, Bar de Tapas v Plzni, jenž je jednou z restaurací, kde festival probíhá. Převzal záštitu nad tímto festivalem v Plzeňském kraji a ochutnal spoustu specialit.

Jedná se již o čtvrtý ročník této ojedinělé gastronomické akce, kterou pořádají organizátoři úspěšného projektu Grand Restaurant Festival. Po úspěšném třetím ročníku, který navštívilo přes 22 000 hostů, se festival rozšiřuje do celé České republiky, účastní se jej více restaurací a prodlužuje se doba konání festivalu: 15. 1. - 28. 2. 2013.


Zakladatel ankety Grand restaurant Pavel Mauer a náměstek hejtmana Jiří Struček drží záštitu nad festivalem.