Firmám v Plzeňském kraji letos kraluje výrobce doplňků stravy, nejlepším živnostníkem je truhlář se specializací na designový nábytek

obrazek
27. září 2017 12:52, aktualizováno 11:51, Mgr. René Zeithaml

Titul Vodafone Firma roku 2017 Plzeňského kraje získala společnost RAPETO, která patří k předním výrobcům doplňků stravy a zpracovatelům pivovarských kvasnic. Česká spořitelna Živnostníkem roku 2017 Plzeňského kraje se stal truhlář Jiří Procháska, který se dokázal se svým nábytkem prosadit i v zahraničí.

Práce Jiřího Prochásky se skládala z projektů od psí boudy, až po vybavení pensionů. Koupený objekt staré drůbežárny v Dýšině u Plzně, ve kterém působí, se postupně změnil v moderní areál truhlářské výroby s novou výrobní halou a obráběcí centrem s CNC stroji. Investoval do lakovny, automatického odsávání a nezávislého a ekologického vytápění celého areálu, a to ze zbytků tepla ve výrobě. „V současné době dokončujeme vlastní showroom a investujeme do softwarového vybavení pro konstrukci a speciální pětiosé obrábění," přiblížil Jiří Procháska. Je schopen dodat kompletní vybavení interiérů (kuchyně, koupelny, obývací pokoje), kancelářský nábytek nebo designové vybavení prodejen světových značek, jako jsou například Calvin Klein a Adidas.

Stříbro v Plzni vybojovala Alena Kyrálová, která vyrábí skleněné korálky. Šperky kompletuje na chirurgickou nerezovou ocel, která je vhodná i pro alergiky. Bronzovou příčku obsadila Šárka Škodová. Její činnost se zaměřuje na práci s dětmi metodou PlayWisely, která pracuje s potenciálem dětského mozku.

Mezi firmami suverénně zvítězila společnost RAPETO, která se řadí k předním tuzemským výrobcům doplňků stravy a ve zpracování pivovarských kvasnic patří k evropským lídrům. Sortiment výrobků prodává v lékárnách, úspěšně se věnuje výrobě nejen pro tuzemské, ale i zahraniční firmy. Doplňky stravy jsou určeny všem věkovým skupinám a dětem od 3 let. „Každým rokem modernizujeme výrobní zařízení, rozšiřujeme výrobní kapacitu, zavádíme nové technologie. Investice do modernizace se vždy vyplatily, a tak plánujeme další," uvedl majitel firmy Radek Sajvera.

Druhé místo obsadila společnost IMONT, specialista na energetická zařízení. Jejím hlavním zaměřením jsou elektromontážní práce v kompletním rozsahu od optických či metalických datových sítí, požární a zabezpečovací systémy, rozvody nízkého napětí a také práce na vysokém napětí. Třetí místo ve volbě poroty získala společnost DOMO-ELEKTRO, obchod s domácími a kuchyňskými spotřebiči.

V každém kraji je také vyhlašován vítěz kategorie Vodafone Odpovědná firma roku 2017. Tuto cenu uděluje společnost Vodafone Czech Republic ve spolupráci s Nadací Vodafone. V Plzeňském kraji vyhlásily jako nejodpovědnější společnost RAPETO. „Podporují vzdělávání zaměstnanců, zajištují stabilní pracovní prostředí s množstvím motivujících faktorů a zakládají si na rovných právech žen na pracovišti.  V environmentální oblasti prosazují principy odpovědné výroby a spotřeby a snaží se stále snižovat uhlíkovou stopu svého podnikání. V regionu patří mezi tradiční podporovatele sportovních a sociálních projektů – od mladých až po seniory," zdůvodnil volbu Jan Kučera z Vodafone Czech Republic.

Slavnostního vyhlášení výsledků Vodafone Firma roku 2017 a Česká spořitelna Živnostník roku 2017 Plzeňského kraje se 26. září 2017 v plzeňském hotelu Angelo Pilsen zúčastnila i členka Rady Plzeňského kraje Radka Trylčová.

Vodafone Firma roku 2017 Plzeňského kraje:
1. RAPETO, a.s. – výroba doplňků stravy (Kokašice)
2. IMONT spol. s r.o. – elektromontážní práce (Plzeň)
3. DOMO–ELEKTRO s.r.o. – obchod s domácími a kuchyňskými spotřebiči (Chodská Lhota)
 
Česká spořitelna Živnostník roku 2017 Plzeňského kraje:
1. Jiří Procháska – výroba nábytku a interiérový design (Dýšina)
2. Alena Kyrálová – sklářství a šperkařství, výroba skleněných korálků a zvířátek (Sušice)
3. Šárka Škodová – práce s dětmi (Dnešice)
 
Vodafone Odpovědná firma roku 2017 Plzeňského kraje:
RAPETO, a.s. – výroba doplňků stravy a zpracování pivovarských kvasnic (Kokašice)

 

Fotogalerie:

   

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2017, Česká spořitelna Živnostník roku 2017 i Vodafone Odpovědná firma roku 2017 se uskuteční 6. prosince na pražském Žofíně.