Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje představil česko-bavorskou kuchařskou show

obrazek
28. května 2018 10:19, aktualizováno 09:19, Bc. Eva Mertlová

Již 8. ročník Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje proběhl v pátek 25. května na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Lokální výrobci nabízeli návštěvníkům produkty k nákupu i ochutnávce, vystoupil folklórní soubor Mladina a Mladinka z Plzeňského kraje, ale také folklorní skupina Bayerischer Waldgau s Eugenem Sterlem a hudební skupina Weiss Blau Königstreu z Viechtachu z Bavorska. Poutavým bodem programu byla česko - bavorská kuchařská show, kde na jedné straně vařil hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a na straně druhé za bavorskou stranu ze zemského okresu Regen Rita Röhrl. V odpoledních hodinách se pak představily střední školy z obou regionů, aby předvedly své kuchařské umění. Za Plzeňský kraj to byla Hotelová škola, Plzeň, za bavorskou stranu vařili žáci hotelové školy Hotelberufsschule Viechtach.

"Rád kupuji čerstvé potraviny, ze kterých pak doma vařím večeře. Oba tyto koníčky jsem mohl spojit na Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje. Nakoupil jsem si potraviny z našeho kraje a vyzkoušel jsem si vaření na pódiu," řekl hejtman Josef Bernard po kuchařské show.

Součástí festivalu bylo také tradiční předání ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje, o vítězích jednotlivých kategorií čtěte zde. Ocenění vítězům předávali hejtman Josef Bernard, jeho náměstkové Marcela Krejsová a Ivo Grüner a radní Radka Trylčová.

Fotogalerie