ENERSOL 2018

obrazek
26. března 2018 09:22, aktualizováno 08:22, Mgr. René Zeithaml

V kinosále SOU elektrotechnického Plzeň, Vejprnická 56, Plzeň, proběhlo 22. a 24. března 2018 pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda celorepublikové kolo projektu ENERSOL 2018.

Jubilejní 15. ročník vzdělávacího projektu ENERSOL 2018 jdoucího napříč celou republikou nabízí mladé generaci šanci získat nové poznatky z reálného prostředí moderních technologií a ty otevřeně prezentovat. Spolupráce dokáže vytvářet nové vzdělávací sítě a kontakty mezi školami a firemním světem.

Pohled na problematiku úspor energií, obnovitelné zdroje energií a snižování emisí v dopravě - to vše jsou témata, která vybraní žáci středních škol z celé republiky osobně prezentovali před odbornou porotou,  pozvanými hosty, svými učiteli a spolužáky. Ti nejodvážnější dovezli do Plzně i modely a technologie, které byly k vidění a vyzkoušení.

Součástí akce byla nejen samotná přehlídka soutěžních prací, ale i volnočasový program pro soutěžící žáky a pedagogy. Žáci si prohlédli a aktivně prožili odpoledne v Techmanii; pedagogové a hosté navštívili významné firmy charakteristické pro Plzeňský kraj.

Večer proběhly porady soutěžních týmů pedagogů a žákovská družstva se navzájem mezi sebou utkaly v bowlingu.

Druhý den byla celá akce ukončena dokončením přehlídkou soutěžních prací.

Akce se za Plzeňský kraj zúčastnila náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová, radní Radka Trylčová a vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslava Havlíčková.

Fotogalerie: