Enersol 2018

obrazek
06. března 2018 17:08, aktualizováno 08. března 2018 14:03, Mgr. Jana Filípková

Teoretické vědomosti získané ve školních lavicích konfrontovat s realitou ve firmách a konzultovat s odborníky na danou oblast. To je cílem projektu ENERSOL 2018.

Za přítomnosti náměstkyně hejtmana PK Ivany Bartošové pro školství a cestovní ruch proběhlo ve čtvrtek 1. dubna 2018  krajské kolo této soutěže v prostorách SOU elektrotechnického v Plzni.

Do 14. ročníku postoupilo 14 projektů ze 4 středních škol z celého Plzeňského kraje. Jednalo se o žáky SOU elektrotechnického v Plzni, SOU Domažlice, SPŠ dopravní v Plzni a Sportovního gymnázia v Plzni.

„Oceňuji spolupráci zástupců firem, pedagogů i žáků, což dokládají dnešní prezentace. Věřím, že mnoho projektů, které jsme zde viděly, se dočká realizace a budeme jezdit na etanol anebo na vodík,“ prohlásila při předávání cen žákům Ivana Bartošová.

Úkolem soutěžících bylo v určitém časovém úseku přednést prezentaci vlastního projektu na téma „Jak žáci středních škol hodnotí využívání obnovitelných zdrojů energií, opatření k energetickým úsporám a snižování emisí v dopravě ve svém okolí“.

Nejvíce projektů (celkem sedm) bylo zastoupeno v kategorii „Enersol a inovace“. Na druhém místě, co do počtu žákovských prací, byla kategorie „Enersol a praxe“ se čtyřmi projekty. A v kategorii „Enersol a popularizace“ soutěžily dva týmy. Členové poroty jednoznačně ocenily prezentace doplněné o trojrozměrné modely či praktické ukázky.

Celostátní kolo, které se podruhé v historii soutěžního klání koná v Plzeňském kraji, se uskuteční ve dnech 22. až 23. března 2018 přímo v Plzni.

Nejlepší žákovské projekty prezentované v angličtině poté budou reprezentovat Českou republiku i na mezinárodní úrovni, a to ve dnech 19. až 20. dubna 2018 v Hollabrunnu v Dolním Rakousku.

Fotogalerie:

 

Soubory ke stažení