Dětský domov Kašperské Hory oslavil 60. výročí

obrazek
27. září 2016 11:06, aktualizováno 10:07, Mgr. René Zeithaml

Dětský domov Kašperské Hory v září oslavoval 60. výročí svého vzniku. Hlavní oslava se konala v sobotu 17. září 2016, kdy se v místním kině představily v bohatém programu umělecké soubory z dětského domova, ZUŠ v Sušici, soubor Kaštánek z Dětského domova v Tachově, přátelé z tanečního souboru Rozálie, taneční skupiny Fialka ze Sušice a  hudební skupiny z okolí.

Oslav se za Plzeňský kraj zúčastnila i radní Plzeňského kraje pro zdravotnictví Milena Stárková.

V sobotu vpodvečer se návštěvníci oslav v Muzeu Šumavy na Kašperských Horách zaposlouchali do překrásného koncertu EPOQUE QUARTETu s klavírním doprovodem Jana Kučery, vnuka bývalého ředitele Dětského domova Kašperské Hory.

Součástí oslav byly i další doprovodné programy – Den s vojáky, který se uskutečnil už  8. září a kterého se zúčastnily všechny děti ze ZŠ a MŠ Kašperské Hory i děti ze základních škol z okolí. Děti se seznámily s vojenskou technikou, vyzkoušely si první pomoc, střelbu, maskování atd. Na akci byli přítomni i hasiči a policisté z Kašperských Hor a dopravní policie z Klatov.

V pátek 16. září vpodvečer se v jídelně konala vernisáž fotografií z historie i nedávné minulosti dětského domova. V neděli 18. září  v nové multifunkční tělocvičně na Kašperských Horách proběhl turnaj ve florbalu, ve kterém se spolu utkala družstva DD Horšovský Týn, DD Domino Plzeň, DD Kašperské Hory a ZŠ Kašperské Hory.

Fotogalerie: