Děti z Dětského domova Trnová oslavily Mezinárodní den dětí zábavou

obrazek
01. června 2016 14:07, aktualizováno 13:07, Bc. Eva Mertlová

Rozzářené dětské oči, spousta dobrot, smíchu a zábavy, takový byl Mezinárodní den dětí pro nejmenší obyvatele Dětského domova Trnová, zařízení zřizované Plzeňským krajem. Radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková se společně s dětmi v jejich sváteční den vydala do Dětské herny Monkey v plzeňské čtvrti Doubravka.

Připraveno bylo sladké občerstvení, ochotná obsluha plnila různá přání malých hostů. Následovalo hravé dovádění v bezpečném prostředí herny a objevování nových, neokoukaných hraček. Atrakcí se staly balónky plněné heliem, které některým malým neposedům naneštěstí utekly k vysokému stropu. Opomenutý nezůstal ani box se zmrzlinou, který objevil malý Alex. Jeho příkladu následovaly další děti a za pár okamžiků už drželi svůj kornoutek všichni.

"Dnešek je svátkem dětí, má upozornit na jejich práva a potřeby. Domov se stará o zanedbávané, týrané děti, které jsou ohroženy ve vývoji nevhodným sociálním prostředím a často mají nějaký druh postižení. Je mou povinností a pro mě zároveň radostí uspořádat takovou akci," říká radní Stárková.

Fotogalerie