Desátý ročník dětské univerzity JuniorFEL ukončilo 60 dětí

obrazek
29. srpna 2016 09:03, aktualizováno 08:03, Bc. Eva Mertlová

V pátek 26. srpna 2016 byl slavnostně ukončen jubilejní 10. ročník dětské univerzity JuniorFEL 2016. Také letos se zde sešlo 60 dětí, aby zdokonalily své znalosti v oblasti elektrotechniky a programování. Za úspěšné absolvování letní školy obdržely děti z rukou děkana fakulty elektrotechnické pamětní diplom a drobné dárky. Za Plzeňský kraj se slavnostního aktu zúčastnili radní Jaroslav Šobr a vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslava Havlíčková.

Děti z různých koutů ČR se během JuniorFELu naučily programovat výukového robota, pracovaly také s 3D tiskárnou. Odnesly si také aplikaci pro práci s robotem a právě samotného výukového robota. V letošním roce se zvýšil počet dívek v letní univerzitě pro děti, rekordně jich bylo více než 20 %.

Čestný diplom absolventa JuniorFEL 2016 si také odnesli partneři akce, mezi něž se Plzeňský kraj tradičně řadí už řadu let. Každoročně kraj podporuje Západočeskou univerzitu finanční částkou, v loňském roce to bylo 2,5 milionu korun. V roce letošním již 2,8 milionu korun. Právě z této částky univerzita hradí JuniorFEL, Dny vědy a techniky a především podporuje Technickou olympiádu.

Fotogalerie