Delegace zástupců čínské provincie Zhejiang navštívila Plzeňský kraj

obrazek
11. prosince 2015 16:08, aktualizováno 15:08, Bc. Eva Mertlová

Delegace zástupců z partnerské provincie Plzeňského kraje Zhejiang navštívila v pátek 11. prosince Krajský úřad Plzeňského kraje, kde se setkala s členy Rady Plzeňského kraje, a to náměstky hejtmana Zdeňkou Liškovou a Ivo Grünerem a vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Alenou Svobodovou. Mezi členy delegace byli zástupci Akademie tance a hudby dynastie jižní Song, Umělecké školy města Hangzhou ale také Kanceláře kulturního a kreativního průmyslu města Hangzhou.

Hlavní oblastí, která zástupce delegace zajímala, byla kultura resp fungování projektů v oblasti kultury v ČR. Dále se pak hovořilo také o uměleckých školách nebo projektu Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015, který delegaci velice zaujal. Debatovalo se též o financování kulturních projektů v Plzeňském kraji a systému financování v ČR vůbec.

"Jsme rádi, že zástupci delegace se zajímali o projekt Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015, který přinesl Plzeňskému kraji mnoho pozitivního. Ačkoli je provincie Zhejiang velice odlišná, má s Plzeňským krajem mnoho společných bodů, na tom jsme se s členy delegace shodli," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Fotogalerie