Delegace francouzských úředníků navštívila krajský úřad

obrazek
26. března 2015 13:20, aktualizováno 12:20, Bc. Eva Mertlová

Delegaci francouzských úředníků přijali ve čtvrtek 26. března 2015 zástupci Plzeňského kraje i Krajského úřadu Plzeňského kraje. Za krajský úřad hovořil a také jej představil jeho ředitel Jiří Leščinský. Za představitele kraje přivítal francouzské úředníky náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Francouzští úředníci jsou především také studenti oboru u nás srovnatelným s oblastí veřejné správy a regionálního rozvoje. Svou třídu právě tito studenti pojmenovali Třída Václava Havla a jelikož je pro ně osobnost bývalého prezidenta ztělesněním veřejné autority, rozhodli se proto navštívit jeho rodnou vlast. V Plzeňském kraji je zajímalo fungování krajského úřadu a veřejné správy vůbec. Chtěli také poznat rozvoj regionu, průmyslových zón nebo také daňový model ČR.

"Rád bych vás přivítal v kraji, který obdržel titul jako Nejlepší místo pro život. Jsem také velice rád, že máte zájem poznat právě Plzeňský kraj," přivítal v sále zastupitelstva francouzskou delegaci náměstek hejtmana Ivo Grüner. Po něm pak fungování české státní správy představil v prezentaci ředitel Krajského úřadu Plzeňského kraje Jiří Leščinský.

Prostřednictvím prezentací byli francouzští studenti seznámeni s chodem ekonomické oblasti úřadu, zajímali se o rozpočet a především fungování evropských dotací. Regionální rozvoj představil vedoucí odboru regionálního rozvoje Miloslav Michalec.

Fotogalerie