Cvičná evakuace domova proběhla v Horní Bříze

obrazek
07. října 2015 13:41, aktualizováno 12:47, Bc. Eva Mertlová

Jaká by byla situace při požáru v Domově pro osoby se zdravotním postižením Horní Bříza si hasiči, personál i samotní klienti vyzkoušeli ve středu 7. října 2015. Cvičné evakuace se za zřizovatele zařízení, kterým je Plzeňský kraj, zúčastnil radní pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz.

"Cílem těchto cvičných akcí je ověření spolupráce jednotek HZS nejen na linii své ale také s personálem domova a klienty. Organizace takové akce je přínosem už jen jako prevence," uvedl radní Zdeněk Honz s tím, že cílem cvičné evakuace domova je především prověřit postupy hasičů, spolupráci jednotek HZS i SDH a personálu zařízení, neopomenutelné jsou také praktické nedostatky, které takový nácvik odhalí, čímž předejde případným komplikacím v reálu.

Při cvičné evakuaci byly zapojeny tři jednotky profesionálních hasičů z Plzně a Plas a také jednotka SDH Horní Bříza. Evakuována byla desítka klientů za pomoci hasičů i personálu, který již den před nácvikem evakuace prošel školením hasičů v oblasti prevence i zásahů při drobných požárech.

Fotogalerie