Církevní základní a střední škola v Plzni byla již popáté oceněna v oblasti ekologie

obrazek
30. listopadu 2017 12:22, aktualizováno 11:58, Mgr. Jana Filípková

Z rukou náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivany Bartošové  si převzali ocenění zástupci vítězných škol v rámci 8. ročníku soutěže pro střední školy "Zelená škola Plzeňského kraje" ve středu 29. listopadu 2017.

Cílem soutěže je ocenit školy, které se aktivně zapojují do realizace environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty.

„Oceňuji, že máte zájem se neustále vzdělávat a aktivně působit na vašich školách. Vím, že ekologická výchova je na každé škole, prostoupena do každého stupně vzdělávání, ale je podstatné, jak se dělá. Asi se všichni tady shodneme, že to není jen o předání znalostí, do které barevné popelnice tříděný odpad patří, ale je to hlavně o životním stylu a postoji“, obrátila se na přítomné Ivana Bartošová, které je ekologie velmi blízká.

Na pomyslné první příčce se již po páté umístila Církevní základní škola a střední Plzeň, druhé bylo Střední odporné učiliště z Domažlic a částku ve výši 2.000,- korun si odnesli zástupci Střední průmyslové školy dopravní v Plzni.

Každoročně školy, které se umístí na prvních třech místech v soutěži, jsou finančně oceněny a můžou užívat titul „Zelená škola Plzeňského kraje“ pro ten určitý školní rok. Částky, ve výši 5.000,-, 3.500,- a 2.000,- korun, jsou určeny na nákup učebních pomůcek zaměřených na ekologickou výchovu nebo úhradu poplatků za semináře, kurzy, programy s ekologickou tématikou.

Ocenění bylo slavnostně předáno zástupcům vítězných škol na Krajské konferenci učitelů ekologické výchovy.  Ta byla realizována ve spolupráci s Ekologickým spolkem Ametyst.

 

Fotogalerie: