Chorvati dostávají od kraje knihy

obrazek
19. prosince 2018 15:26, aktualizováno 14:26, Mgr. René Zeithaml

Hejtman Josef Bernard podepsal ve středu 19. prosince 2018 s předsedkyní Svazu Čechů v Chorvatsku Annou Marií Štrumlovou-Tučkovou darovací smlouvu na knihy v českém jazyce ve výši 100 tisíc korun. Knihy daruje kraj Chorvatům na základě plnění memoranda o spolupráci uzavřeného mezi Plzeňským krajem a Svazem Čechů v Chorvatské republice.

Jedná se o výběr z aktuální nabídky původní české literatury napříč literárními žánry (beletrie a poezie), díla současných autorů i nová vydání děl "klasických" autorů, patřících do zlatého fondu české literatury. Součástí výběru je rovněž současná literatura pro děti a mládež, včetně komiksů a populárně naučné literatury a tradiční české pohádky i populární moderní pohádky oblíbených autorů, literatura zaměřená na historii České republiky/Československa, Plzeňského kraje a města Plzně, regionální literatura a kuchařky s tradičními českými i regionálními jídly. Jednotlivé knižní tituly byly vybrány ve spolupráci se Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje.

Chorvati si po podpisu darovací smlouvy převzali 187 knižních titulů za přibližně 48 tisíc korun, zbývající objem knih jim Plzeňský kraj předá do 30. června 2019.

Fotogalerie: