Česko-čínská spolupráce v oblasti zdravotnictví

obrazek
16. listopadu 2015 13:42, aktualizováno 12:42, Bc. Eva Mertlová

Na návštěvu do Plzeňského kraje přijela univerzitní delegace z partnerské čínské provincie Zhejiang. Hlavním cílem návštěvy bylo projednat možnosti a formy spolupráce mezi Univerzitou tradiční čínské medicíny provincie Zhejiang a Fakultou zdravotnických studií ZČU v Plzni.

V pátek 13. listopadu delegaci přijal na Krajském úřadě Plzeňského kraje náměstek hejtmana pro regionální rozvoj, fondy EU a informatiku Ivo Grüner. "O tradiční čínskou medicínu je velký zájem. Jako kraj náš těší, že jsme od prvopočátku mohli být prostředníkem v jednání mezi univerzitami v Plzni a v Hangzhou, a samozřejmě budeme nadále sledovat vývoj této spolupráce," říká Ivo Grüner.

"Rádi u nás přivítáme české studenty,“ potvrzuje zájem o spolupráci rektor Univerzity tradiční čínské medicíny provincie Zhejiang, který si společně s dalšími členy delegace prohlédl mimo jiné katedru fyzioterapie a katedru ošetřovatelství Fakulty zdravotnických studií ZČU v Plzni, jejíž studenti by příští rok mohli odjet na studijní pobyt do provincie Zhejiang.

Fotogalerie