Bořek stavitel

obrazek
27. září 2013 12:53, aktualizováno 11:53, Mgr. René Zeithaml

Bořek stavitel a jeho kamarádi přijedou pobavit dětské publikum 7. října 2013 v 17:00 hodin do plzeňského Parkhotelu.

Dětská show bude plná soutěží, do nichž se zapojí nejen děti, ale i jejich rodiče. Vstupné je 70 korun. Výtěžek ze vstupného bude věnován na charitativní účely. Akci, která se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance, organizuje občanské sdružení Felicitas.

Kombinovaný pořad s písničkami a soutěžemi realizujeme letos již potřetí a opět má charitativní účel. Výtěžek bude věnován jedné z krajských nemocnic, konkrétně nemocnici domažlické," říká hejtman Milan Chovanec.

V hodinovém pohádkovém programu se děti dočkají Bořka stavitele a jeho kamarádů v životní velikosti. Připravena je ale i obří stavebnice a stavba domečku, mostů a nejvyšší věže, obřího tunelu a dalších staveb. Na své si přijdou i ti, kdo si zrovna se stavebnicí hrát nechtějí. Proběhne tu i taneční soutěž, vyroste tu překážková dráha a na nejmenší čeká průlezka.

Představení je tvořeno příběhem, jehož hlavním cílem je, aby se děti při soutěžích pořádně vyřádily. Ty jsou připraveny tak, aby se jich zúčastnily nejen děti, ale zapojili se i jejich rodiče," popisuje Marcela Šmídová z pořádajícího občanského sdružení Felicitas.

Bořek stavitel je hlavní hrdina stejnojmenného britského animovaného seriálu pro děti. Je vedoucím stavební firmy, která v malém městě a jeho okolí opravuje silnice a domy. Jeho spolupracovníky jsou kamarádka Týna a spousta stavební techniky: ztřeštěná míchačka Julča, zbrklý parní válec Rolík, ustrašený buldozer Max, veselý bagr Béďa nebo autojeřáb Lůďa, který se bojí výšek.