Akademie individuálních sportů podpoří mladé talenty

obrazek
20. dubna 2018 14:10, aktualizováno 13:10, Bc. Eva Mertlová

V prostorách Sportovního gymnázia, Plzeň byla ve čtvrtek 19. dubna slavnostně zahájena Akademie individuálních sportů. Ta svou činností nepřímo pokračuje na již zaběhlých akademiích, které se věnují házené, fotbalu či hokeji. Hlavním cílem akademie je zajistit vybraným sportovcům tréninkovou nadstavbu týkající se regenerace, výživy nebo služeb odborných lékařů a psychologů. Zařazeny sem byly sporty jako triatlon, atletika, plavání, sportovní střelba, lyžování, golf, judo, tenis nebo badminton.

Do akademie byli přijati např. plavkyně Kristýna Štemberová, atletka Kateřina Skypalová nebo nejlepší český badmintonista Jan Louda. Všichni jsou studenty Sportovního gymnázia v Plzni, které zřizuje Plzeňský kraj, který také první rok akademie zajistil vkladem třímilionové částky.

Slavnostního zahájení Akademie individuálních sportů se zúčastnili mezinárodně úspěšní sportovci jako olympijská vítězka ve střelbě Kateřina Emmons, bronzový medailista v triatlonu Jan Řehula nebo bývalý hokejový brankář Milan Hnilička a konečně šampionka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová. Za Plzeňský kraj se akce zúčastnili hejtman Josef Bernard a jeho náměstkové Ivana Bartošová a Ivo Grüner.

Fotogalerie