69. ročník Memoriálu Františka Vojtěcha měl mezinárodní účast

obrazek
03. října 2016 14:22, aktualizováno 13:22, Bc. Eva Mertlová

Také letos v září se na Tachovsku konal pod záštitou náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje již 69. ročník soutěže Memoriál Františka Vojtěcha, který slavnostně zahájili Kolowratští trubači v Jízdárně ve Světcích. Program pak pokračoval představením všech hostů, rozhodčích a účastníků memoriálu.

Při zahájení ke svým značkám nastoupilo 17 soutěžících se psy, všichni si společně vyslechli proslovy a přání úspěchů v soutěži. Účast byla skutečně mezinárodní – vůdci z ČR, Slovenské republiky a dokonce i z Francie. V úvodu byli seznámeni s organizačními záležitostmi k průběhu celého memoriálu. Poté se soutěžící rozjeli na stanovená místa v okolních honitbách k plnění jednotlivých disciplín soutěže. Sobotní program završil společenský večer v kulturním domě v Dlouhém Újezdu s vystoupením Kolowratských trubačů a dudácké muziky.

Během neděle program pokračoval plněním disciplín v honitbách. Po ukončení závodů byli v kulturním domě v Dlouhém Újezdu vyhlášeni vítězové jednotlivých disciplín i celkový vítěz soutěže. Soutěž dokončilo 13 psů se svými vůdci.

Fotogalerie

  

Výsledky:

1. místo obsadila fena Cora ze Šuriánského kopca, se startovním číslem 13, vůdce Radek Dufek, s 496 body, fena byla zároveň nejlepší na práci ve vodě.

2. místo obsadil pes Viko z Bilice, se startovním číslem 3, vůdce MVDr. Jarolím Debrovský, s 480 body.

3. místo obsadila fena Irisa od Velkého Besta, se startovním číslem 9, vůdce David Bejšovec, s 479 body.

Pes Nero, z Ranského letiště, se startovním číslem 4, vůdce Josef Hendl vykázal nejlepší práci na poli.

Fena Senta od Nezdického potoka, se startovním číslem 17, vůdce Vladislav Kulíř (soutěžící z okr. Tachov) vykázal nejlepší práci v lese.

Soutěž provázelo velmi nepříznivé počasí, prakticky celé oba dny s kratičkými přestávkami pršelo, v některých chvílích velmi vydatně. Velký dík patří práci rozhodčích, vůdců, psů a rovněž všech organizátorů, že přes takové podmínky soutěž zdárně proběhla. Nejstarší vůdcem byl Josef Hendl (více než 90 let). Všichni účastníci se těší na 70. výroční memoriál, který budou hostit Severní Čechy.