49. jednání Rady Plzeňského kraje

obrazek
27. března 2015 10:30, aktualizováno 13:09, Mgr. Alena Marešová

Žádost státní příspěvkové organizace Centrum služeb pro silniční dopravu o poskytnutí účelové dotace na oblast prevence BESIP

Členové Rady Plzeňského kraje schválili poskytnutí dotace státní příspěvkové organizaci Centrum služeb pro silniční dopravu (CSPSD) na částečné krytí nákladů na zajištění činností v oblasti prevence bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích (BESIP) v Plzeňském kraji v roce 2015. Jedná se o nekomerční aktivity zaměřené z velké části na děti, kde je prevence v oblasti BESIP účinná. Cílem těchto aktivit je dosáhnout trvalého snižování počtu dopravních nehod a jejich následků. Dotace ve výši 570 tisíc korun bude poskytnuta po schválení Zastupitelstvem Plzeňského kraje.

 

Program podpory sociálních služeb v Plzeňském kraji 2015

Radní schválili vyhlášení dotačního titulu „Program podpory sociálních služeb v Plzeňském kraji 2015“. Oblastí podpory vyhlášeného programu jsou neinvestiční finanční dotace pro nestátní neziskové organizace a fyzické osoby, které jsou registrovanými poskytovateli sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Termín pro podání žádosti v rámci tohoto programu je od 27. 3. do 8. 4. 2015. Na program je z rozpočtu vyčleněna částka do výše 6,9 milionu korun.

 

Vyhlášení „Programu podpory projektů mateřských a rodičovských center v Plzeňském kraji 2015“

Rada PK odsouhlasila vyhlášení dotačního programu „Programu podpory projektů mateřských a rodičovských center v Plzeňském kraji 2015“ ve výši 550 tisíc korun. Finanční podpora mateřských a rodičovských center v PK umožňuje rozšíření a zkvalitnění jejich aktivit. Příjem žádostí je od 27. 3. do 9. 4. 2015.

 

Vyhlášení dotačního programu „Podpora včelařství (2015)“ v Plzeňském kraji

Členové rady schválili vyhlášení dotačního programu „Podpora včelařství (2015)“ v Plzeňském kraji na podporu začínajících a stávajících včelařů a realizaci ozdravných a preventivních opatření proti závažným onemocněním včelstev. Podpora bude poskytována jako neinvestiční finanční podpora za účelem stabilizace a zvýšení počtu včelstev a zkvalitnění jejich chovu, společně se zlepšením opylovací služby včelstev. Z rozpočtu kraje je na tento dotační program vyčleněna částka do výše 2 miliony korun. Kraj v minulých letech podpořil včelařství celkem částkou cca 11,3 milionu korun.

 

           Dotační program vodohospodářské infrastruktury – vyhlášení

Rada PK schválila vyhlášení Dotačního programu vodohospodářské infrastruktury 2015, který je určen na podporu výstavby vodních děl určených k sběru a čištění odpadních vod a zásobování obyvatelstva pitnou vodou, zejména pro veřejnou potřebu. Z rozpočtu PK je na dotační program vyhrazena částka do výše 24 milionů korun. Příjem žádostí o dotace bude probíhat od 26. 3. 2015 do 13. 4. 2015.