36. jednání Rady Plzeňského kraje

obrazek
27. března 2015 11:08, aktualizováno 10:08, Mgr. Alena Marešová

Uzavření smluv o spolupráci na projektu Klidné příhraničí s partnerskými obcemi v Plzeňském kraji

Radní schválili uzavření dohod o spolupráci na projektu Klidné příhraničí s obcemi, na jejichž území budou jednotlivé prvky aktivního monitoringu umístěny. Plzeňský kraj v rámci programu Cíl 3 realizuje projekt Klidné příhraničí, jehož cílem je mimo jiné zvýšení bezpečnosti v regionu. Za tímto účelem realizuje kraj veřejnou zakázku s názvem „Systém sběru informací o průjezdu a měření rychlosti vozidel na území Plzeňského kraje“, jejímž předmětem je pořízení jednotlivých prvků aktivního monitoringu (kamer s příslušenstvím), informačních systémů a serverů. Dohoda o spolupráci bude uzavřena s 41 obcemi v příhraničních oblastech s Bavorskem.

 

Vyhlášení dotačního titulu Pomoc obcím, jejichž obecní úřad je stavebním úřadem v Plzeňském kraji pro rok 2014

Členové Rady Plzeňského kraje schválili vyhlášení dotačního programu, který podpoří obce, jejichž obecní úřad je stavebním úřadem. Takto definované obce mají povinnost hradit stavebnímu podnikateli náklady, pokud má dojít k neodkladnému odstranění stavby a vlastník této stavby není schopen plnit své povinnosti. Krajskému úřadu PK byly v loňském roce doručeny dvě žádosti obcí, jejichž obecní úřad je stavebním úřadem, o poskytnutí dotace na neinvestiční náklady, které byly vynaloženy na neodkladné odstranění stavby. V souvislosti s tímto byla vytvořena pravidla pro poskytování dotací na podporu těchto obcí. Na dotační titul je vyčleněna částka 500 tisíc korun. Termín pro sběr žádostí o dotaci byl vyhlášen na 18. června 2014.

 

Poskytnutí neinvestičních dotací z prostředků Komise pro sport Rady Plzeňského kraje

Rada schválila poskytnutí neinvestičních dotací z prostředků Komise pro sport RPK na následující projekty:

  • Na kole dětem – sportovní projekt na podporu onkologicky nemocných dětí (35 000 Kč)
  • MTB Plzeňská 50 ČS (30 000 Kč)
  • podpora talentovaného sportovce Tomáše Kalivody (40 000 Kč)
  • Gore-Tex Transalpine Run 2014 (30 000 Kč)
  • Regionální sportovní centrum mládeže Českého střeleckého svazu – Plzeň (110 000 Kč)

Radní také odsouhlasili poskytnutí neinvestiční dotace ve výši 110 000 Kč TJ Lokomotivě Plzeň na 3. ročník vánočního mezinárodního basketbalového turnaje v Plzni. Poskytnutí uvedené dotace musí ještě schválit Zastupitelstvo PK.

 

Podpora sportovních organizací, akcí a aktivit v oblasti vzdělávání a sportu v roce 2014 – poskytnutí dotací/příspěvků

Rada souhlasí s poskytnutím účelových neinvestičních dotací v rámci programu Podpora sportovních organizací, akcí a aktivit v oblasti vzdělávání a sportu v roce 2014 v celkové výši 7,55 milionu korun. Příspěvky budou rozděleny 185 žadatelům na 186 předložených projektů/akcí/aktivit. Přidělení dotací musí ještě projít schválením v zastupitelstvu.