27. jednání Rady Plzeňského kraje

obrazek
31. října 2017 16:20, aktualizováno 15:25, Mgr. René Zeithaml

"Podpora sociálních služeb dle §101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2017 – Plzeňský kraj" – rozdělení finančních prostředků na dofinancování sociálních služeb
Rada PK souhlasí s poskytnutím finančních prostředků v celkové výši 26.486.541 korun celkem 39 příjemcům v rámci dotačního titulu "Podpora sociálních služeb dle §101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2017 – Plzeňský kraj". Žádost o poskytnutí finančních prostředků v rámci dofinancování podalo 47 organizací na zajištění poskytování 83 sociálních služeb. Přidělení finančních prostředků musí ještě projít schválením Zastupitelstva Plzeňského kraje.

V letošním roce na podporu sociálních služeb v kraji bylo rozděleno 432.540.000 korun (leden). V září v rámci tzv. mimořádného kola dotačního řízení bylo rozděleno 56.740.000 korun a další navýšení bude nyní v listopadu po schválení zastupitelstvem.


Podpora literární tvorby a publikační činnosti 2017 - poskytnutí dotací, 2. sběr žádostí
Členové rady schválili poskytnutí účelových neinvestičních dotací v celkové výši 308.000 korun 9 žadatelům v rámci programu Podpora literární tvorby a publikační činnosti 2017.

Mezi úspěšnými žadateli je například Milena Štráfeldová s knihou Odpolední čas u Loosů, spolek Plasy sobě s knihou o plaském rodákovi Pavlu Anzenbacherovi nebo spolek Pod Zelenou Horou, který bude vydávat publikaci "Ať jsme zase národem, na který můžeme být hrdi!".

V případě prvního sběru žádostí bylo podpořeno 6 žádostí v celkové výši 470.000 korun, pro druhý sběr žádostí komise navrhla podpořit  9 žádostí v celkové výši 308.000 korun.


Žádost Mikroregionu Nepomucko o poskytnutí dotace na úpravu stávajícího povrchu a položení obrusné vrstvy za účelem modernizace cyklostezky Helenka
Členové rady souhlasí s poskytnutím dotace v celkové výši 1.200.000 korun Mikroregionu Nepomucko určené na úpravu stávajícího povrchu a položení obrusné vrstvy za  účelem modernizace cyklostezky Helenka v k.ú. Nepomuk a Klášter u Nepomuku. Přidělení dotace bude ještě schvalovat zastupitelstvo.

Přestavba stávající cyklistické stezky spočívá ve stavebních úpravách spojených s přestavbou zemního tělesa – rozšíření koruny komunikace a změna nivelety. Jedná se o úpravu konstrukce vozovky, kdy bude přidána obrusná vrstva a dojde k navýšení nivelety a směrové optimalizaci vedení komunikace. Rekonstrukce dotčených částí stezky "Helenka" zlepší dostupnost pro pěší a cyklisty v rámci propojení Dvorce (místní část Nepomuku) a Kláštera. 


Zařazení investičních akcí do seznamu akcí na silnicích II. a III. třídy v PK, zařazení projektových dokumentací do seznamu PD na silnicích II. a III. třídy v PK
Členové rady schválili zařazení níže uvedených projektových dokumentací a investičních akcí do seznamu akcí na silnicích II. a III. třídy v Plzeňském kraji, které budou realizovány v roce 2017. Stavební akce a projektové dokumentace v hodnotě 7.882.000 korun je možné realizovat na základě úspor z předchozích výběrových řízení.


Poskytnutí neinvestiční dotace a neinvestičního příspěvku z programu/titulu "Mikrogranty pro oblast školství, mládeže a sportu v roce 2017"
Členové rady schválili poskytnutí částky 360.000 korun z programu/titulu "Mikrogranty pro oblast školství, mládeže a sportu v roce 2017" celkem 29 příjemcům. Příspěvek obdrží na příklad spolek TJ Slavoj Plzeň na zajištění jezdeckého výcviku dětí, mládeže a osob s handicapem, Klub českých turistů Úhlava na Český pohár v eskymování pro Plzeňský kraj, Folklorní spolek Šumava Klatovy na kroje pro Šumavánek nebo spolek Mladí diplomaté na Plzeňskou akademii mladých diplomatů 2017.