22. ročník Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF® Plzeň 2018

obrazek
11. června 2018 14:25, aktualizováno 13:25, Mgr. René Zeithaml

Prezentace tradičního lidového tanečního a hudebního projevu proběhla od středy 6. června do neděle 10. června 2018 na 22. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF® Plzeň 2018.

Festival nabídl vystoupení plzeňských souborů, moravských a slovenských hostů a účinkujících ze Španělska, Polska, Bulharska a z Indie. Ve středu proběhl Folklorní večer v amfiteátru lázeňského parku v Konstantinových Lázních a ve čtvrtek se představily soubory na návsi obce Vrčeň u Nepomuka. Od pátku do neděle se program odehrával převážně na hlavní festivalové scéně v Plzni U Branky a vybraní hosté zahráli i na scéně Historického víkendu na náměstí Republiky. V neděli se pak folklorem roztančila náves v Dýšině.

Samostatný pořad uvedl v pátek od 20 hodin plzeňský soubor Jiskra v pořadu k 60. výročí svého založení a speciální program byl také připraven společně s Plzeňskou župou Sokolskou k připomenutí výročí založení Sokolské jednoty v Plzni. Zahájení u na scéně U Branky se zúčastnili i zástupci Plzeňského kraje – náměstkyně hejtmana Marcela Krejsová a krajský zastupitel a poslanec Martin Baxa.

Fotogalerie:

  

Více na www.mffplzen.eu.