21. veletrh pracovních příležitostí se proti loňsku rozrostl

obrazek
16. března 2016 14:55, aktualizováno 13:55, Bc. Eva Mertlová

Také v letošním roce se na půdě Západočeské univerzity v Plzni uskutečnil největší veletrh pracovních příležitostí v ČR. Více než 160 firem ve středu 16. března 2016 nabídlo studentům i absolventům technických oborů zajímavé pracovní příležitosti. Oproti loňskému 20. veletrhu pracovních příležitostí se letos stánky vystavovatelů rozrostly kromě budov elektrotechnické a strojní fakulty a Univerzitní knihovny ZČU také do budovy fakulty aplikovaných věd.

Hlavním cílem veletrhu je především navázání kontaktů mezi firmami a studenty ZČU či jejími absolventy. Firmy kromě pracovních příležitostí mohou zájemcům nabídnout též zajímavé stáže a tím i navázání budoucí spolupráce.

"Tento veletrh je neocenitelnou akcí pro studenty, kteří zde mohou navázat kontakty a zajistit si díky tomu budoucnost. Takové množství firem na jedné půdě, taková příležitost není častá," uvedl radní Jaroslav Šobr, který se společně se zástupci ZČU, města Plzeň i Úřadu práce v Plzni zúčastnil také slavnostního zahájení veletrhu v hlavní budově.

Fotogalerie