100. výročí narození klientky domova paní Gabriely Barošové

obrazek
10. února 2017 11:32, aktualizováno 13. února 2017 14:27,

Čtvrtek 9. února 2017 byl slavnostním dnem klientky domova DOZP Horní Bříza paní Gabriely Barešové, která oslavila své 100. narozeniny.

Paní Barešová je v kolektivu obyvatel domova oblíbená, dobře si rozumí se svými spolubydlícími, tak i s personálem. Ráda sleduje televizi, naučné pořady, odebírá předplatné časopisu Pestrý svět a Rytmus života, zajímá se o kulturní dění ve společnosti.

Sociální pracovnice domova  Horní Bříza  pod vedením paní  Bartáskové připravily pro paní Barešovou malou oslavu. K narozeninám jí přijel popřát hodně zdraví a pohody do dalších let náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz. Další gratulaci přebírala od starosty města Horní Bříza pana Šedivce a místostarosty města Holýšova pana Šefla.

Fotogalerie:

   
 

Gabriela Barešová se narodila ve Vídni, s rodiči žila po válce na Moravě v obci Hlohovec. Otec jezdil pracovat na Slovensko, byl železničář. Časem se s maminkou za ním přestěhovaly. Na Slovensku pak žila 17 let. Vystudovala učitelský ústav v Levicích. Učila matematiku a fyziku, působila ve školách slovenských obcí. Po nějaké době dostala nabídku učit v Plzni. V roce 1948 požádala o učitelské místo v Holýšově, kam se po čase přestěhovala.  V domově v Horní Bříze, který zřizuje Plzeňský kraj, žije od roku 2013.