Spolupráce Plzeňského kraje a společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.

obrazek
25. března 2009 16:16, aktualizováno 15:16,
Dne 24. března 2009 hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová a generální ředitel společnosti Plzeňský Prazdroj a.s. Michael John Short podepsali Deklaraci o vzájemné spolupráci pro rok 2009.

Deklarace o vzájemné spolupráci mezi oběma subjekty byla poprvé podepsána již v roce 2004. Týká se zejména spolupráce ve dvou klíčových oblastech:

-         cestovní ruch, propagace, kulturní a společenské vztahy – např. spolupráce na tvorbě nových programů pro zvýšení atraktivity regionu, vzájemná propagace a příprava  prezentací na veletrzích

-         výměna informací z oblasti veřejné správy  zejména spolupráce v oblasti ochrany životního prostředí

Koordinaci, vyhodnocování a plánování spolupráce vede tzv. řídící výbor, praktické naplňování tezí Deklarace je v kompetenci tzv. realizačního teamu, jejichž členové jsou představiteli Plzeňského kraje a Plzeňského Prazdroje.

 

Spolupráce s Plzeňským Prazdrojem je při propagaci Plzeňského kraje nejen v Čechách, ale i v zahraničí velmi přínosná. Plzeňský kraj si zakládá na tradici pivovarnictví a piva, které je reprezentativním typem tohoto nápoje  na celém světě,“ zdůrazňuje Milada Emmerová jeden z důvodů vzniku Deklarace

“Deklarace je především vyjádřením oboustranné ochoty a snahy spolupracovat v oblastech, které ovlivňují prosperitu a životní podmínky lidí v Plzeňském kraji. Věříme, že spolupráce přispěje ke zvýšení věhlasu Plzeňského kraje tak, aby se stal vyhledávanou destinací nejen pro příznivce piva z celého světa,“ doplňuje Michael John Short.

Hejtmanka Milada Emmerová věnovala generálnímu řediteli Shortovi publikaci s názvem Pivo a zdraví, kterou sestavila z příspěvků plzeňských lékařů různých odborností a s jejímž překladem do několika jazyků se počítá v nejbližších dnech.

 

    

hejtmanka Plzeňského kraje vítá generálního ředitele společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. na Krajském úřadu PK

 

    

        slavnostní podpis Deklarace o vzájemné spolupráci pro rok 2009

 

    

        a nezbytný přípitek...