Při setkání s hejtmankou hledaly podniky řešení nejaktuálnějších problémů

obrazek
04. června 2009 08:53, aktualizováno 07:53,

Podpora podnikatelů v době ekonomické krize nebo spolupráce škol a podniků. To byla hlavní témata setkání firem působících v Plzeňském kraji s hejtmankou Miladou Emmerovou. Příležitost diskutovat své aktuální problémy s představiteli krajů dostali čeští podnikatelé i zahraniční investoři již popáté. Tentokrát se akce pořádaná agenturou CzechInvest a krajem uskutečnila na západě Čech.

 

„Agentura CzechInvest zůstává v kontaktu s novými investory i poté, co se usadí v České republice. Jedině tak se totiž můžeme dozvědět o problémech, se kterými se aktuálně potýkají. Proto velmi oceňujeme rozhodnutí krajů podílet se s CzechInvestem na organizaci všech setkání, jejichž cílem je právě další rozvíjení vztahů státní správy a podniků působících na českém území,“ vysvětluje Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest.

Hejtmanka Milada Emmerová, náměstek generální ředitelky agentury CzechInvest Jiří Nykodým a zástupci dvaceti českých i zahraničních společností se shodli na tom, že pro další rozvoj regionu jsou nutné investice do vzdělávání zaměstnanců. Kraj přislíbil více podporovat spolupráci škol a podniků, například praxe studentů v jednotlivých společnostech. Mimo jiné se zaměří i na podporu vzdělávání na technických školách a rozvoj vědecko-výzkumných aktivit v regionu.

Na řadu přišly také dotazy spojené s ekonomickou situací. Zástupci kraje budou podle hejtmanky pomáhat při jednáních se statutárními zástupci jednotlivých měst v regionu. Shodli se však, že podpora ze strany obcí by měla mít spíše formu výrobních či dodavatelských zakázek než poskytování úvěrů. Po diskusní části se podnikatelé seznámili s možností spolufinancování svých projektů ze strukturálních fondů EU. Nejvíce se zajímali o Globální grant EDUCA a v rámci Operačního programu Podnikání a inovace o programy Rozvoj a Start.

Snídaně s hejtmankou se zúčastnilo přes 20 společností působící v Plzeňském kraji, jako například LASSELSBERGER, s.r.o., Rodenstock ČR s.r.o., Amagasaki Pipe Czech s.r.o., Kdynium a.s., Fuji Koyo Czech, s.r.o., Behr Thermot-tronik Czech, s.r.o.

KONTAKT NA agenturu CzeChInvest:

Lucie Kocourková

Tisková mluvčí

tel: +420 296 342 538

mobil: +420 602 167 024

email: lucie.kocourkova@czechinvest.org  

www.czechinvest.org 

 

                

                                    účastníci setkání