Hejtmanka Milada Emmerová založila novou tradici

obrazek
10. listopadu 2009 17:36, aktualizováno 16:36,

   

    Zpěvák Karel Gott, pedagog a jazykovědec Lumír Klimeš a sportovkyně Anna Maurerová se 2.11.2009 v Měšťanské besedě v Plzni  stali prvními nositeli nového ocenění udělovaného hejtmankou Plzeňského kraje Miladou Emmerovou. „Cena hejtmana Plzeňského kraje -Dvorana slávy“ se bude udělovat každý rok osobnostem Plzeňského kraje celostátního významu z oblasti věda, umění a sport.
    První tři laureáti, kteří byli dnes slavnostně uvedeni do Dvorany zároveň oslavili letos životní jubilea.
    Hejtmanka PK Milada Emmerová chce udělením ceny upozornit na významné osobnosti, které mohou být příkladem a vzorem především mladé generaci.
 „V naší společnosti je jen málo pozitivních vzorů a chceme takové osobnosti dávat za příklad," doplnila hejtmanka.
Karel Gott je patrně nejslavnější český populární zpěvák, Lumír Klimeš je uznávaný dlouholetý vysokoškolský profesor a autor několika vydání slovníku cizích slov. Anna Maurerová ,cvičitelka a vzdělavatelka plzeňského Sokola , byla dlouholetou trenérkou moderní gymnastiky. Stejně jako Klimeš letos oslavila 85. narozeniny.
    Nová tradice, která byla v pondělí založena, není jediným oceněním hejtmanky PK. Ta vyhlásila „Cenu lidskosti“. Oceněn bude mimořádný skutek, který se odehrál v letošním roce na území Plzeňského kraje. Do nominací chce hejtmanka zapojit především veřejnost, proto lze posílat své tipy do konce letošního roku na emailovou adresu cenalidskosti@plzensky-kraj.cz nebo písemně na adresu: Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor kancelář hejtmanky, Škroupova 18, 306 13 Plzeň.
Cena lidskosti se bude udělovat v příštím roce.  

Úvodní slovo hejtmanky PK ze slavnostního cereminiálu najdete v příloze.

                                                       

Lumír Klimeš,Karel Gott,Anna Maurerová

Oceněné osobnosti

K.Gott přebírá ocenění od hejtmanky Milady Emmerové

 

 

Soubory ke stažení