Značka Západočeské baroko se prezentovala na veletrhu Holiday World 2017

obrazek
17. února 2017 12:57, aktualizováno 11:57, Mgr. René Zeithaml

V rámci 26. ročníku středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2017 proběhla ve čtvrtek 16. února 2017 v barokní expozici  Plzeňského kraje prezentace značky Západočeské baroko.

Hosty krajské expozice v holešovickém Výstavišti Praha osobně přivítala první náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast ekonomiky, investic a majetku Marcela Krejsová, do časů baroka je pak pozvala vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Alena Svobodová. Ta během prezentace přítomné seznámila s akcemi v regionu, programem Letního barokního festivalu 2017, originálními barokními recepty a v neposlední řadě s nově vydanou brožurou Barokní tvář Plzeňského kraje.

V originální expozici za tónů dobové hudby vystoupila skupina historického tance Arvena a pro návštěvníky byla připravena vědomostní soutěž s barokní tématikou "Karty hraběnky Lažanské".

Společně s Plzeňským krajem se na veletrhu prezentovala i města Plzeň, Klatovy, Rokycany, Tachov, Železná Ruda, dále pak Domažlicko, region Bavorský les – Šumava, Mikroregion Radbuza a Plzeňský Prazdroj.

Fotogalerie: