Zástupci kraje se sešli s čínskou delegací k projednání spolupráce v digitální oblasti

obrazek
11. ledna 2016 16:51, aktualizováno 15:51, Mgr. René Zeithaml

Setkání zástupců Plzeňského kraje, náměstka hejtmana Ivo Grünera a předsedy Asociace hospodářských komor Jihozápad Miloslava Zemana, s čínskou delegací z partnerské provincie Zhejiang proběhlo 8. ledna 2016 v plzeňském pivovaru Groll. Šestičlennou čínskou delegaci vedl Chen Guangsheng, náměstek generálního tajemníka z Lidové vlády provincie Zhejiang.

Tématem setkání byla digitální revoluce, internet a jeho využití k rychlému předávání informací. Ivo Grüner delegáty seznámil, jaké informační kanály používá Plzeňský kraj pro předávání informací veřejnosti. Zároveň jim přiblížil kompetence krajského úřadu a krátce shrnul, jak v daných oblastech funguje.

Dalším tématem byl společný projekt, kterým je internetový portál, jenž byl hlavním důvodem návštěvy zástupců Plzeňského kraje Číny na konci listopadu 2015. Delegáti nás ujistili, že guvernér provincie Zhejiang tento projekt velmi podporuje. Dále se řešila problematika spojená s portálem a zajištění české verze jimi poskytnutých informací. Tato problematika byla řešena již v listopadu, především se zástupci CCPIT. Stejně jako jim nabídla česká strana pomoc se zajištěním překladů do češtiny. Česká strana na portálu stále pracuje.

Představa o realizaci je následující:
- do konce ledna dodělat administraci pro vkládání informací pro kraj a Západočeskou univerzitu v Plzni a spustit první demo pro vkládání nabídek firem.
- do konce února udělat novou moderní grafiku webu místo šablony Západočeské univerzity.