Veletrh práce a vzdělávání KLÍČ K PŘÍLEŽITOSTEM

obrazek
12. ledna 2015 16:58, aktualizováno 15:58, Mgr. René Zeithaml

Hledáte práci? Navštivte Veletrh práce a vzdělávání KLÍČ K PŘÍLEŽITOSTEM®

Když chceme něco nového ve svém životě začínat, často říkáme – nechám to až od nového roku. Ten letošní právě začal a pro některé z nás může znamenat změnu zaměstnání i novou profesní kariéru. Leden bývá také „nejsilnějším“ měsícem na úřadech práce, kdy se přijdou přihlásit o podporu ti, kteří o práci s koncem roku přišli.
Pro všechny zájemce o nové zaměstnání či o další profesní vzdělávání se 22. ledna 2015 otevřou již třetím rokem brány Veletrhu práce a vzdělávání KLÍČ K PŘÍLEŽITOSTEM, který připravila plzeňská společnost Grafia, s.r.o. 

I v tomto roce proběhne veletrh od 10 do 18 hodin. Stejně jako v předchozích ročnících bude mít veletrh bohatý doprovodný program, který bude zahrnovat přednášky, workhopy, testování a poradenství pro hledání práce. Veletrh včetně doprovodného programu je pro návštěvníky ZDARMA.

Mezi vystavujícími jsou významné podniky Plzeňského kraje, které budou nabízet kvalifikované pracovní pozice i místa pro pracovníky bez speciální kvalifikace:
KS Europe, Shape Corp, Steelcase Ostrov u Stříbra, Lear, SONY DADC, Drůbežářské závody Klatovy, Rodenstock, Dioss, Rondo obaly, MD Elektronik, Česká spořitelna, Fiege a další.
Oproti minulým ročníkům jsou zastoupeny častěji i podniky sídlící mimo Plzeň, což je šancí i pro mimoplzeňské návštěvníky.

Na veletrhu bude opět vyhlášena cena pro podniky přátelské rodině - Mamma/Parent friendly.

Součástí programu bude i křest a představení nové knihy pro personální praxi - "Grafologie a profesní směřování" autorky Marie Maškové.

Veletrhu se v minulých dvou ročnících zúčastnilo vždy kolem 3.000 osob. Jak sdělila Jana Brabcová, jednatelka pořádající společnosti Grafia, přestože nezaměstnanost v Plzeňském kraji je poměrně nízká, očekává se opět podobná účast. „Návštěvníky totiž zdaleka nejsou jen ti, kdo přišli o práci. Zejména v odpoledních hodinách přicházejí lidé, kteří si chtějí popovídat s personalisty podniků, u kterých se výhledově chtějí o práci ucházet či jen ověřit svou cenu na trhu práce. Pro stovky návštěvníků bývá vždy užitečné personální poradenství, testování a možnost nechat si zkontrolovat odborníkem pracovní životopis".
Protože často největším handicapem pro získání práce bývá neznalost cizích jazyků, jsou pro zájemce připraveny testy a možnost zblízka si prohlédnout programy odborného jazyka OPEN DOOR v angličtině a němčině. „Těm, kteří by rádi rozvíjeli profesní angličtinu nebo němčinu, nabízíme kurzy s videoscénkami z reálného prostředí podniků, ve kterých hrají rodilí mluvčí," sděluje projektová manažerka Andrea Králová. „Moderní vzdělávání se neobejde bez e-learningu, který umožňuje zájemcům opakovat učivo doma. Výhodou je, že se nám povedlo vyvinout e-learningové kurzy i pro mobilní zařízení, tedy se lze učit i v tramvaji," dodává Králová.

Témata přednášek na veletrhu souvisí s hledáním práce, např. jak se připravit na pracovní pohovor, jak se naučit „prodávat“ sám sebe, jak získat zaměstnání v zahraničí či jak najít práci, pokud je vám 50 a více let.

Partnery veletrhu jsou Asociace institucí vzdělávání dospělých, Úřad práce ČR - krajská pobočka v Plzni, Západočeská univerzita a Hospodářská komora ČR.

Další informace:  www.praci.najdisi.cz