Vánoční trhy na krajském úřadě budou letos posedmé

obrazek
26. října 2018 16:06, aktualizováno 29. listopadu 2018 15:19, Mgr. René Zeithaml

Letos již posedmé se ve vnitrobloku Krajského úřadu Plzeňského kraje uskuteční oblíbené Vánoční trhy. Ve čtvrtek 29. listopadu 2018 od 13:30 hodin ožije vnitroblok úřadu stánky s tradičním vánočním zbožím, které budou nabízet studenti krajských školských zařízení a zástupci pěti neziskových organizací. Kraj pořádáním trhů dává prostor žákům středních škol ukázat, co dovedou a k čemu je studium právě na jejich škole dobré. To je pak přínosem pro rodiče dalších potenciálních studentů, žáků končících základní školu, kteří mohou právě na trzích otestovat výsledky práce pekařů, cukrářů i dalších řemesel. Rozmanitost a kreativitu v podobě prodávaných výrobků představí také zástupci neziskových organizací z Plzeňského kraje.

Co na trzích koupíte?
Na trzích si budou návštěvníci moci nakoupit vánoční cukroví, vánočky, štoly, slané i sladké palačinky, vafle, ale také vlasové nudle či punč a mnoho dalších dobrot. Chybět nebudou ani vánočně laděné dekorační předměty, jako keramika, svícny, adventní věnce či ozdoby. Prezentovat se budou opět také kadeřnice a kosmetičky ze Středního odborného učiliště v Domažlicích, které nabídnou líčení nebo úpravu vlasů ve foyer krajského úřadu.

Které školy se budou letos prezentovat?
Prezentovat se zde bude Odborná škola výroby a služeb, Plzeň; Hotelová škola, Plzeň; Střední odborné učiliště, Domažlice; Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá; Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy; Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn; Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice; Střední škola, Bor; Základní škola a Odborná škola, Horšovský Týn, Střední škola, Rokycany a Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň.

Nákupem podpoříte také neziskové organizace
Nabízet své výrobky zde budou také zástupci neziskových organizací MOTÝL, z.ú., Stacionář Človíček, Hospic svatého Lazara, z.s. a Sdružení občanů EXODUS, z. s., Mamma HELP centrum Plzeň.