Úspěšní mladí sportovci převzali ocenění za reprezentaci kraje

obrazek
06. dubna 2018 14:23, aktualizováno 13:23, Mgr. Jana Filípková

Úspěšným sportovcům Zimní olympiády dětí a mládeže 2018 poblahopřáli ve středu 28. března na krajském úřadě hejtman Josef Bernard i jeho náměstkyně pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová. Na stupně vítězů vystoupalo celkem sedm reprezentantů Plzeňského kraje.

Plzeňský kraj reprezentovalo celkem 89 sportovců, které doprovázelo 27 trenérů. V jedenácti sportovních disciplínách získali sportovci Plzeňského kraje sedm medailí.

„Jsme pyšní na to, že tito talentovaní sportovci skvěle reprezentovali kraj a umístili se na medailových pozicích. Kraj mladé sportovce dlouhodobě podporuje, a to i formou sportovních akademií, které jsou určeny právě pro tyto talentované mladé lidi,“ uvedl hejtman Josef Bernard.

Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže se uskutečnily ve dnech 26. ledna až 2. února 2018 v Pardubickém kraji. Zúčastnilo se jich kolem 1 250 sportovců a téměř 400 trenérů. Za Plzeňský kraj na stupně vítězů vystoupala stříbrná Karolína Dobrá ve snowboardcrossu v kategorii starší dívky, dále si stříbro odvezli  Annie Novotná a Marek Hasman – členové smíšené štafety starších žáků v lyžařském orientačním běhu a Matouš Eret v soutěži šachistů v kategorii starší chlapci. Bronz získali Štěpán Zuna v běhu na lyžích na 3 km klasicky (k tomuto umístění přidal ještě 4. místo na 3km volně), Adam Linhart v obřím slalomu (k tomu přidal ještě 5. místo za vyřazovací závod ve slalomu), Markéta Mazancová v rychlobruslení ve sprintu na 111m a Marek Hasman v lyžařském orientačním běhu ve sprintu (k tomuto umístění přidal ještě 5. místo v závodu medium).

Slavnostního ocenění sportovců se kromě hejtmana Josefa Bernarda zúčastnil také náměstek Ivo Grüner, náměstkyně Ivana Bartošová a také olympijský vítěz, bývalý hokejista a vlajkonoš krajské výpravy Bohuslav Ebermann. Ocenění převzali také trenéři úspěšných reprezentantů.

Fotogalerie: