Studentský parlament debatoval s představiteli Plzeňského kraje

obrazek
08. prosince 2017 13:56, aktualizováno 13:02, Petra Olivková

Krajský parlament dětí a mládeže Plzeňského kraje (KPDM) se sešel v pátek 8. prosince 2017 v budově krajského úřadu. Na své 15. zasedání pozval také Ivanu Bartošovou, náměstkyni hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu a Jaroslava Šobra, předsedu Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost ZPK.

Jednání zahájil nově zvolený předseda KPDM Matěj Müller a předal úvodní slovo hostům. Náměstkyně hejtmana seznámila parlament s tím, jak probíhá zasedání Rady Plzeňského kraje, co vše se zde projednává a schvaluje. Následovala debata na téma Střet generací a společenská odpovědnost, při které se dlouze probíral také vztah žák – učitel.

Krajský parlament dětí a mládeže funguje půl druhého roku a pravidelně zasedá každý měsíc (kromě prázdnin). Parlament má více než 40 členů z řad studentů středních škol, které zřizuje Plzeňský kraj. Mezi cíle KPDM patří například vytváření prostoru pro diskuzi žáků s představiteli veřejné správy PK, upozorňování na problémy dětí a mládeže PK, prezentace zájmů dětí a mládeže v oblasti vzdělávání, životního prostředí, zdravotní a sociální péče či sportu a kultury. Více o Krajském parlamentu dětí a mládeže Plzeňského kraje se dozvíte na webu: http://parlament.radovanek.cz/