Studenti uměleckých oborů z celé ČR soutěžili v Plzni

obrazek
22. ledna 2016 13:00, aktualizováno 12:00, Bc. Eva Mertlová

V pátek 22. ledna 2016 se v Ateliérech Nerudovka a v prostorách Střední odborné školy obchodu, užitého umění a designu Plzeň sešlo 158 soutěžících studentů uměleckých oborů ze 32 škol nejen z celé ČR ale i ze Slovenska, aby poměřili své znalosti a talent v mezinárodní soutěži Region 2016. Soutěž už osmým rokem pořádá právě SOŠ v Nerudově ulici v Plzni, kterou zřizuje Plzeňský kraj. Celkem se v Plzni letos uskutečnil 20. ročník Regionu 2016.

Výtvarná soutěž se odehrávala v Ateliérech Nerudovka, kde zápolilo celkem 32 soutěžících ze 13 škol. Mladí výtvarníci se utkali ve dvou disciplínách – kresba busty dle modelu a tvorba plakátu.

V prostorách pořádající střední školy se utkali aranžéři a obchodníci. Aranžérských prací hodnotila porota 60. Mladí aranžéři tvořili plakát, svůj um předvedli v oblasti počítačové grafiky, tvořili maketu výkladní skříně, zvládli špendlení na živém modelu, úpravu stolu nebo aranžování komerční vitríny. Studenti oboru obchodník zase museli představit svůj um v klasickém balení, dárkovém balení či aranžování výstavky se službami poradenskými.

Zahájení soutěže výtvarníků i aranžérů a obchodníků se za Plzeňský kraj zúčastnil radní Jaroslav Šobr. "Soutěž vždy studentům přináší nejen možnost poměření sil a zkušeností, ale také získávání a výměnu zkušeností s dalšími studenty oboru.  Dává vždy pocit, že student udělal něco víc, něco nad rámec výuky," uvedl Jaroslav Šobr při zahájení.

Fotogalerie