Soutěž v rámci výstavy Muzeum v proměnách času má své vítěze

obrazek
27. října 2015 19:01, aktualizováno 18:01, Bc. Eva Mertlová

Soutěž, která se uskutečnila v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech v rámci výstavy Muzeum v proměnách času, má své vítěze. Ceny třem výhercům za Plzeňský kraj předal v úterý 27. října 2015 přímo v muzeu radní Jaroslav Šobr.

Soutěž probíhala ve dnech 24. září - 24. října a byla uspořádána u příležitosti výstavy Muzeum v proměnách času, která připomíná 110. výročí otevření muzea veřejnosti. Právě 24. září 1905 navštívili muzeum první milovníci historie. Soutěže se zúčastnilo 122 návštěvníků proměn času. Soutěžili ve třech kategoriích, nejmladší byli soutěžící z řad mateřských škol a prvního stupně základních škol. Druhou kategorii obsadili žáci druhého stupně ZŠ a škol středních, kategorií poslední byli dospělí. Soutěžící odpovídali na pět otázek, které se týkaly muzea samotného i okolí Rokycan.

Vítěze všech kategorií losoval radní Jaroslav Šobr a také hned předával ceny, které věnoval právě Plzeňský kraj, zřizovatel muzea. "Účast v soutěži ukázala, že zájem o historii mezi dětmi je a to je velmi důležité. Je třeba proto i nadále podporovat především vzdělávání mládeže a dětí. Plzeňský kraj několika programy podporuje studenty v jejich dalším rozvoji, vzdělávání," dodal radní Jaroslav Šobr při zahájení slavnostního předávání cen vítězům.

Vítězové:

I. kategorie: Viktorka Vohárová

II. kategorie: Klára Brožíková z gymnázia Rokycany

III. kategorie: Hana Doležalová

Fotogalerie