Soutěž jízdy zručnosti s traktorem se konala v Sušici

obrazek
17. května 2017 10:24, aktualizováno 09:24, Petra Olivková

Jízda zručnosti s traktorem je stále velmi populární mezi žáky zemědělských škol a po dlouhodobé pauze se v letošním roce opět bude konat celostátní soutěž této dovednostní disciplíny. Postoupit do ní však mohou jen tři nejlepší z krajských kol, která se konají po celé republice. Pro zemědělské školy a učiliště z Plzeňského a Karlovarského kraje pořádala tuto soutěž SOŠ a SOU Sušice ve spolupráci s klatovskou společností ARBO, Plzeňským krajem a Zemědělským svazem ČR ve středu 10. května 2017.

Akce se zúčastnilo celkem 19 žáků z deseti škol. Za krásného jarního počasí měli závodníci s traktorem New Holland T4.75 a pětitunovým přívěsem zdolat co nejrychleji a nejpřesněji připravenou trať s jedenácti překážkami. Jednotliví soutěžící museli například projet osmičkou, slalom, pravoúhlou zatáčkou, zastavit na přesnost, přejet přes dvě úzké lávky a přesně zastavit se soupravou u rampy. Nejnáročnějším úkolem však bylo couvání traktorem s přívěsem do úzké garáže. Rozhodčí hodnotili přesnost splnění jednotlivých úkolů a čas jízdy.

Po bezchybné a nejrychlejší jízdě se celkovým vítězem soutěže stal Václav Straka, druhý skončil Jan Hefler (oba ze SOŠ a SOU Sušice) a třetí místo si vybojoval Pavel Střešňák z klatovské Střední školy zemědělské a potravinářské. Kompletní výsledkovou listinu najdete v příloze. SOŠ a SOU Sušice děkuje společnosti ARBO Klatovy (významný regionální prodejce zemědělské a komunální techniky) za zapůjčení traktoru New Holland T4.75 a poskytnutí hodnotných věcných darů pro všechny účastníky soutěže.

Národní kolo jízdy zručnosti se uskuteční 22. června 2017 v areálu bývalých kasáren v Janovicích nad Úhlavou a pořádá jej opět SOŠ a SOU Sušice.

Soubory ke stažení