Setkání pěstounských rodin

obrazek
02. října 2017 08:32, aktualizováno 07:32, Hana Maroušková

Pěstouni s dětmi se společně sešli v ranních hodinách na autobusovém nádraží v Plzni. Už zde byli seznámeni s plánovanou cestou směrem k Bečovu a zajištěnou prohlídkou tamního zámku, který je také nazýván strážcem pokladu.

Na zámeckém nádvoří se vytvořily tři skupiny, protože jsme realizovali tři různé okruhy prohlídek. Pro nejmenší děti byla zajištěna prohlídka zábavnou a hravou formou. Hrad a zámek Bečov je jedinečný soubor historických budov, z nichž nejvýznamnější je gotický hrad, který prochází dlouhodobou rekonstrukcí, dále renesanční palác a barokní zámek. Od roku 2002 je zde trvale vystavována unikátní ostatková schránka – relikviář sv. Maura, který je spolu s korunovačními klenoty nejcennější zlatnickou památkou České republiky.

Po prohlídce následoval společný oběd v zámecké restauraci, v rámci kterého pěstounské rodiny pozdravil náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz. Po obědě dostaly všechny děti připravené překvapení v podobě sladkých dárků.

Odpoledne všechny autobus přivezl k Parku Boheminium v Mariánských Lázních, kde se děti vydaly prozkoumat čtvrtý největší park miniatur v Evropě. V parku je možnost na jednom místě vidět to nejlepší z nejznámějších českých památek.

Další z tradičních setkání se vydařilo a děti si užily pěkný den plný zajímavostí.  

Fotogalerie: