Radní Jaroslav Šobr navštívil další dvě organizace

obrazek
25. července 2014 09:41, aktualizováno 08:53, Bc. Renata Flimelová

První jeho zastávkou bylo  Muzeum Českého lesa v Tachově a tou druhou Hvězdárna v Rokycanech. V Tachově si Jaroslav Šobr prohlédl jak stálou expozici, tak i právě probíhající úspěšnou výstavu Fenomén Igráček. Ředitelka muzea  Jana Hutníková  ho seznámila s chodem celé organizace.

Také Hvězdárna v Rokycanech patří mezi organizace zřizované Plzeňským krajem v oblasti kultury. I když její poslání je úplně jiné, než mají muzea a galerie, určitě je to příjemné obohacení. Vzhledem k tomu, že návštěva proběhla za bílého dne, nemohl se Jaroslav Šobr pokochat hvězdnou oblohou, ale zato se mohl podívat na skvrny na slunci a od ředitele hvězdárny Karla Halíře se dozvěděl i spoustu odborných zajímavostí z oblasti astronomie.

Ze všech třinácti organizací zřizovaných Plzeňským krajem v oblasti kultury už mu tak zbývá navštívit pouze Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše v Klatovech. Tím splní slib, který dal všem ředitelům organizací, že je postupně všechny navštíví a s jejich organizacemi se seznámí přímo na místě.

Fotogalerie: