První Český ples v Bruselu - aneb české Předsednictví EU začíná a Plzeňský kraj byl při tom

27. května 2008 15:21, aktualizováno 28. listopadu 2012 11:14, Mgr. Zbyněk Prokop

 V pátek 4. dubna 2008 se v Bruselu konal první Český ples, který vyšel vstříc přání mnoha Čechů zde žijících a zařadil se po bok dalších národních plesů zde pořádaných. Dalším důvodem pro jeho zorganizování bylo také blížící se Předsednictví České republiky v Radě EU prvním pololetí roku 2009, které bude ve společenské a prezentační rovině zahajováno právě plesem, takže letošní akce byla také jakousi malou generálkou pro bezchybný průběh toho příštího.

Zahájení plesu velvyslankyní ČR při EU Milenou Vicenovou

Nicméně již letošní ples byl od samého začátku připravován jako reprezentační s vysokou úrovní, čemuž odpovídalo místo konání v nádherných prostorách Concert Noble, připravený program a samozřejmě také skladba pozvaných hostů. Jmenujme například členy Evropské komise Meglenu Kunevu, Androullu Vassiliou a Vladimíra Špidlu, dále pak mnoho významných osobností nejen z Bruselu, ale také z Čech. Zajímavým hostem a zároveň příjemným zpestřením programu byla účast belgické miss s českými kořeny Alizee Poulicek.

Miss Belgie Alizee Poulicek

Plzeňský kraj se podílel na organizační přípravě celé akce společně se Stálým zastoupením České republiky při EU, hlavním městem Prahou a Karlovarským krajem. Na akci samotné pak kraj přijel reprezentovat náměstek hejtmana a člen Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Vladislav Vilímec, který využil příležitost a seznámil se s místy konaní některých mít pro prezentaci kraje během předsednictví. Z Plzeňského kraje také pocházela prezentace Bohemia Sektu, který přispěl k příjemné náladě na plese, která byla k dispozici hostům na každém stole a připomínala, že obstojí i v konkurenci pocházející například z blízké Francie.

Bohemia Sekt na Českém plese v Bruselu