Pozvánka na jubilejní 10. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITEP 2014

obrazek
17. září 2014 13:27, aktualizováno 12:27, Mgr. René Zeithaml

Naši milí spolukrajani,

tak jsme prošli kraj a kraje kus a jsme zase zpátky za vámi, abychom vám poradili, kam stojí za to se podívat. Náš kraj je totiž vysloveně nepřítelem nudy a zahálky! Na každém kroku je tady něco, co stojí za návštěvu a za vidění.
Než vyrazíte na toulky, vydejte se za námi na 10. ročník Veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje, na ITEP.
Konat se bude od 25. září 2014 a opět toho tady bude k vidění po čertech hodně. Ve třech dnech se tu představí víc než stovka vystavovatelů ze všech koutů kraje, republiky i zahraničí: informační centra, cestovky, města, hotely či muzea. Leccos z toho jsme už s naší rodinkou provandrovali, leckam se teprve chystáme a těšíme.
Jestli se nepletu, bude se tu prezentovat např. Třebechovické muzeum betlémů, Památník Lidice, Muzeum techniky a řemesel z Kolovče nebo třeba Plzeňský kraj a město Plzeň. Na stánku kraje seženete druhý díl cestovatelského deníčku naší rodiny a u stánku města Plzně se dozvíte všechno o programu Evropského města kultury 2015.
Zoologickou zahradu tu prý bude prezentovat nějaké zvíře. No, nevím..., že by se jim podařilo dostat nosorožce Marušku? Podle naší mamči to bude želva Bobina. Každopádně Bára bude nadšená. Mě zabaví hlavolamy nebo důmyslné exponáty z Techmánie, protože rád něčemu přicházím na kloub a každou chvíli něco rozebírám. Táta se zase těší na stánky s regionálními potravinami, kde budou senzační slovenské klobásky, brynza či oštiepok, báječné uzené nebo voňavý chleba. A což teprve půllitřík s lahodným bavorským pivečkem! To prý je regionální potravina jako křen.
Ujít si rozhodně nenecháme doprovodný program, který je doslova nabitý. Bude se konat po celé tři dny. Třeba Velký dechový orchestr ZUŠ Chválenická přijde zahrát slavné světové melodie, novinkou bude Křeslo pro hosta, které představí osobnosti našeho kraje a Divadelní spolek Šalamoun svým představením přiblíží zajímavosti a pověsti z Plzeňského kraje.
Naše Bára se nemůže dočkat, protože si na ITEPu půjde převzít cenu z Prázdninové štafety (možná). Vyhrát můžou všichni, kteří se účastnili soutěže a navštívili všechny cíle Prázdninové štafety. Bára je všechny obešla a byla nadšená!
Mamča si zase vzala na pátek dovolenou, protože se na ITEPu bude cvičit zumba. Sobota bude jako každý rok patřit Bavorsku, což je naprosto senzační věc: preclíky, klobásky, soutěže o pobyty v horách a bavorská muzika v krojích!
A kromě toho všeho se těšíme i na vás! Poradíme vám a podělíme se s vámi o své zážitky, postřehy a tipy na výlety. Budou probíhat i soutěže, kde nás můžete vyhrát v soutěžích. Třeba vyhrát tričko s naším obrázkem, další si odnesou vystřihovánky, samolepky nebo tašku s překvapením, zkrátka nikdo neodejde s prázdnou.
Prostě celý ITEP bude zase stát za to, tak si ho rozhodně nenechte ujít. Sice sezona výletů končí, v podzimním počasí se nám ven taky moc nechce, ale každý nečas jednou skončí a znáte to, všude dobře, tak co doma!

Za celou rodinu Klusálkových
Tonda

 
(pro zvětšení klikněte na obrázek)