Pokyny pro příjemce evropských strukturálních a investičních fondů a souvisejících nástrojů EU v češtině

obrazek
05. května 2015 15:48, aktualizováno 14:48, Mgr. Zbyněk Prokop

Dne 10.4.2015 zveřejnila Evropská komise „Pokyny pro příjemce evropských strukturálních a investičních fondů a souvisejících nástrojů EU“ (orig. AJ: „Guidance for Beneficiaries of European Structural and Investment Funds and related EU instruments“) ve 22 jazycích EU včetně češtiny.

Pokyny pro příjemce nejsou míněny jako vyčerpávající přehled dostupných fondů EU, nýbrž mají pomoci lepší orientaci v politikách a cílech EU, k jejichž dosahování jsou jednotlivé fondy určeny.

Pro každý tematický cíl identifikovaný v nařízení o ESIF nabízí tyto pokyny přehled doplňkových nástrojů, které jsou k dispozici na úrovni EU, spolu s podrobnými informacemi o informačních zdrojích, příklady doporučovaných postupů při kombinování různých toků prostředků a popisem příslušných orgánů a subjektů zapojených do řízení jednotlivých nástrojů.

Odkazy v dokumentu umožňují potenciálním příjemcům zorientovat se v množství materiálu dostupného online a navádějí je na nejrelevantnější a nejužitečnější webové stránky a dokumenty. K dispozici je i online kontrolní seznam, který pomůže potenciálním příjemcům zjistit nejvhodnější prostředky financování.

Samotné pokyny jsou ke stažení v příloze nebo spolu s dalšími jazykovými mutacemi na odkazu:

http://ec.europa.eu/regional_policy/index.cfm/cs/information/publications/guides/2014/guidance-for-beneficiaries-of-european-structural-and-investment-funds-and-related-eu-instruments

Soubory ke stažení