Plzeňští žáci zajišťovali recepci na velvyslanectví v Berlíně

obrazek
11. července 2017 10:00, aktualizováno 09:00, Petra Olivková

Dne 29. června 2017 žáci Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3 zajišťovali vojenskou státní recepci na velvyslanectví ČR v Berlíně. Této akce se zúčastnil také velvyslanec ČR v Německu pan Tomáš Jan Podivínský společně s vojenským a leteckým přidělencem plk. Radkem Hudečkem. Žáci školy se podíleli pod dohledem učitelů odborných předmětů Petra Berky a Martina Havlíka na přípravě pokrmů, zaměřených na českou kuchyni, přípravě slavnostních tabulí a poté i na samotném servisu. Za profesionální přístup žákům osobně poděkoval pan velvyslanec ČR v Německu.

Žáci úspěšně využili své praktické a teoretické znalosti získané v průběhu studia naší školy. Ověřili si zde také své jazykové znalosti, které zde s ohledem na mezinárodní účast hojně využili. Hotelová škola, Plzeň, U Borského parku 3 byla požádána o opětovnou výpomoc při organizaci státní recepce v červnu 2018 u příležitosti 100 let od vzniku AČR. Domníváme se, že naše škola příkladně reprezentovala školství Plzeňského kraje a České republiky na mezinárodní úrovni.

Dovolujeme si přidat část děkovného dopisu, který obdržel ředitel školy od plk. Hudečka – vojenského přidělence na velvyslanectví v Berlíně:

„Vzhledem k počtu zastupitelských úřadů (cca 250) a úřadů přidělenců obrany (cca 120) v Berlíně lze snadno srovnat kvalitu a profesionalitu personálu podílejícího se na zabezpečení jednotlivých státních recepcí. V této souvislosti mohu konstatovat, že vynaložené úsilí některých cateringových společností (počínaje kvalitou a pestrostí pokrmů, založením příborů a konče odklízením použitého nádobí) zdaleka nedosahuje kvality, kterou Vaši studenti, pod dohledem pedagogů, předvedli na české ambasádě.“

Mgr. Miroslav Široký
ředitel školy